Warning: is_writable(): open_basedir restriction in effect. File(/var/log/php5/php5.log) is not within the allowed path(s): (/home/bamako/) in /home/bamako/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 199 UniversiTeam » Csapat

Universiteam

Kapitány: Meszjár András

Születési év: 1985.11.20.

Lakóhely: Balassagyarmat

Jogosítvány: 2004 B

Hobbi: vadászat, erdőjárás, motorozás, kutyázás

 

Első tiszt: Krámli András

Születési év: 1989.5.17

Lakóhely: Veszprém

Jogosítvány: 2006 B

Hobbi: játékvezetés, sport, olvasás

 

Másodtiszt: Szücs Tibor

Születési év: 1987.3.25.

Lakóhely: szentmargitfalva

Jogosítvány: 2004 B

Hobbi: offroadozás, autóépítés, motorbőgetés

 

Művésznő: Lévai Etelka

Születési év: 1986.3.20.

Lakóhely: kunsziget

Jogosítvány: 2003 B

Hobbi: túrázás, síelés, utazás, főzés

Designer: Borsa Aliz

Lakóhely: gödöllő

Hobbi:Futás, biciklizés, kertészkedés, főzés

Fotós: Németh Péter

Lakóhely: Sopron

Hobbi: életművészkedés, fotózás,  hadijátékok

 

 

Csapatunk az első olyan csapat, mely a magyarországi felsőoktatás egyik intézményét képviseli itthon és külföldön egyaránt. A versenyen való indulással fő célunk a Nyugat-magyarországi Egyetem képviselése illetve karitatív szerepvállalás.

A csapatunkban a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatói vesznek részt. A versenyen való indulással szeretnénk bebizonyítani, hogy egy jó ötlettel, rengeteg akarattal mi hallgatók is képesek vagyunk vágyaink megvalósítására, Földünk, embertársaink segítésére, megóvására.

A csapatindítással szeretnénk felhívni hallgatótársaink és más felsőoktatási intézményekben tanuló diáktársaink figyelmét a környezet tudatos gondolkozásra, felelős szerepvállalásra illetve hivatás- és kötelezettségtudatos gondolkodásra.

Küldetés

A Nyugat-magyarországi Egyetem nevezésének eszmei indítékai:

A Budapest-Bamako (BB) verseny szellemiségében nagyon közeli a Nyugat-magyarországi Egyetem eszmei alapvetéséhez.

A BB versenyen azt hivatott a csapatunk bemutatni, hogy a Föld két meglehetősen nagy távolságban levő pontja között szélsőséges útviszonyok mellett, nagyon egyszerű járművekkel is rövid idő alatt lehetséges megtenni az utat. Felmutatja, hogy a számunkra élőhelyül szolgáló bolygó nem végtelenül hatalmas, hanem épp ellenkezőleg meglepően kicsi és törékeny. Tudatossá teszi, hogy a világunkban szoros egymásra utaltságban élünk, ahol a legapróbb tetteinknek is hatása van az egészre.

A Nyugat-magyarországi Egyetem zöld egyetemként definiálta magát a küldetésnyilatkozatában. Ebben megfogalmazta azt a szellemi alapállást, amely misszióként vállalja a jövő nemzedékeinek környezettudatos nevelését, felismerve, hogy az emberiségnek nincs más esélye a túlélésre. A puszta pillanatnyi érdekeket szem előtt tartó, a környezetet mértéktelenül kizsákmányoló, szennyező anyagokkal gátlástalanul pusztító szemlélet és tevékenység helyett pozitív és preventív szemlélet megalapozását tűzte ki célul.

A versenysegélyező motívumát a csapat oly módon kívánja megvalósítani, hogy azzal a hagyományos eljárástól eltérően nem egyfajta alá-fölérendeltség (adományozó «rászorult), hanem teljes mértékben egyenrangú kapcsolat alakuljon ki. A csapat a Fair Trade szellemében helyi készítésű szobrokat, hangszereket vásárol majd azon az áron, amelyen Magyarországon értékesíteni lehet a hasonló termékeket. Ezzel szimbolikusan is, de ténylegesen is megszűnteti a gazdaságilag kiszolgáltatott emberek kizsákmányolását és teljes mértékben egyenrangú üzletfelekként létesít velük kapcsolatot. Az ott vásárolt termékekből a verseny után, itthon vándorkiállítást szervezünk, élménybeszámolóval, árveréssel, ahol a kiállított tárgyakat lehet majd megvásárolni. A befolyt összegből az egyetem további hasonló, figyelemfelhívó akciókat szervezünk.