Ismét sikerült beszélni a csapattal és nagyon kellemes híreket kaptunk. A mai napon jó lendületben teljesítették a feladatokat, ráadásul még sportszerűségből is jelesre vizsgáztak.

A reggeli indulás után kicsit megijedtek, mert elég lassan tudtak haladni a köves terep miatt, de aztán sikerült teljesíteni minden feladatot. Ez olyannyira jól sikerült, hogy egy ideig ők haladtak a mezőny élén.

A jó eredmény ellenére ez a nap nem volt sétakocsikázás. Délelőtt két folyón is át kellett kelniük a srácoknak.  Az egyik átkelésnél elakadtak, de egy másik csapat segítségével sikerült kihúzni az autót és folytatni tudták az utat.

A harmadik folyó volt a legnagyobb, ez tűnt a legkomolyabb feladatnak. Ennek ellenére a UniversiTeamnek sikerült megtalálni először az átkelést, így állhattak a mezőny élére. Úgy nézett ki, hogy minden simán megy és estére el is érik a tábort, de délután CB rádión érkezett egy segélyhívás. A 117-es rajtszámmal induló csapat beragadt a homokba és senki nem érkezett a segítségükre. A mieink úgy döntöttek, hogy visszafordulnak és segítenek kimenteni őket. A visszafelé vezető úton viszont ők is beragadtak. Egy órás ásással sikerült kiszabadítani az autót és eljutni az elakadt versenytársaikhoz. A két csapat tagjainak együttes munkával végül is sikerült kiszabadítani a Hungarikum Team autóját. Ez az akció 3-4 óra késedelmet jelentett, így biztos, hogy nem érik el estére a tábort, de azt mondták, hogy ezzel most egyáltalán nem foglalkoznak, mert örülnek, hogy segíthettek a bajba jutott társaikon, és annak is, hogy minden feladatot sikerült teljesíteni. Azért hogy izgalmasabb legyen az út hátralévő része, estére kerekedett egy kisebb fajta homokvihar is.

A segítséget a szervezők is honorálják, így a csapatunk a mentésért kapott plusz pontokkal együtt maximális pontszámmal zárhatja a napot.

Megjegyzés: a szervezőktől kapott információk szerint este nyolcra csak három csapat ért célba, így a többiek a szakasz teljesítéséért járó pontot nem kapják meg. A legutóbbi pozíció adatok alapján a mieink elég messze vannak a tábortól. Azt mondták, hogy megpróbálnak keresni egy aszfaltozott utat a közelben, hogy behozzák a lemaradást. Mivel holnap egy könnyebb szakasz következik, ez reálisnak látszik. A mezőny egyébként is nagyon szétszóródott. Egyrészt az erős havazások miatt sokan az Atlasz hegységben rekedtek. Másrészt a déli területeken a sok esőzés következtében kialakult vízmosások nehezítik a közlekedést. Már a tegnapi táborba is csak 70 autó érkezett meg a 130 verseny csapatból.