Az imént sikerül végre normálisan beszélni a csapattal és a következőkkel egészítették ki a tegnap esti és a ma reggeli információinkat.

A csapat tegnap reggel érkezett meg Afrikába. A vámolási procedúrát elég egyszerűen megúszták. Aztán összeálltak egy szintén fiatalok alkotta Toyotás csapattal (a rajtszámot majd később megtudjuk) és úgy vágtak neki az útnak. Mivel az Atlaszban nagyon nagy hóviharok voltak, mégsem arra mentek, hanem kerestek egy alternatív útvonalat és így jutottak el nagyjából éjfél körül a Merzouga közelében lévő táborba.

Ma reggel szintén a másik Toyotás csapattal vágtak neki az elég nehéznek ígérkező szakasznak. Az út nagyon köves, ezért csak 30-40 km/órás sebességgel tudnak haladni. Előttük van még nagyjából 180 kilométer. Ha minden simán megy, akkor is késő este fognak beérni a táborba. Lehetőségeikhez mérten szépen oldogatják a feladatokat is.

Az út alatt azért írják számítógépen a naplójukat, és ha sikerül kifogni jobb műholdas vételt, akkor bővebben is beszámolnak az élményeikről. Ezen a környéken természetesen nem tudnak internet közelbe kerülni, úgyhogy ezeket a beszámolókat egyelőre csak telefonon mesélik el. Azt mondják, hogy még emberekkel is elég ritkán találkoznak, nemhogy internet kávézóval. :-).

Az autó eddig jól szolgálja a srácokat. Semmi problémájuk nem volt vele. Egyedül az olajat kellett kicsit utántölteni.