Éppen most sikerült beszélni Krámli Andrissal, úgyhogy egészen friss információink vannak arról, hogy milyen döntést hoztak a következő három nappal kapcsolatban.

 

Az Toyota Hilux 79 lóerős teljesítménye nem elég ahhoz, hogy a keddi szakaszt még sötétedés előtt teljesítsék. Ezek a területek annyira veszélyesek, hogy éjszaka egyáltalán nem ajánlott vezetni. Így viszont akkora lemaradásba kerülnének, hogy mindenképpen kerülő utat kellene keresni, hogy utolérjék a többieket. Annak pedig semmi értelme, hogy először szétverjék az autót a versenyszakaszon, aztán meg aszfaltozott úton rohanjanak a mezőny után. A verseny utolsó napjaiban a rövidebb, de technikás szakaszokon még nagy szükségük lesz az autóra. Ez a lépés elsőre talán furcsának tűnhet, hiszen sok helyen látni, hogy a Budapest-Bamako rallyn még egy Daciával is el lehet indulni, de azt figyelembe kell venni, hogy ezeknek a “bulis” autóknak mindegyike túra kategóriában indul. Az idei futam verseny kategóriája olyan nehéz, hogy már a Bamakot megjárt veteránok közül is többen föladni kényszerültek a versenyt, vagy nagyon nagy hátrányba kerültek. A srácok megfontoltságát jelzi az, hogy nem vágnak bele a teljesen bizonytalan kimenetelű száguldásba, ahol az autót esetleg végleg elveszíthetik, hanem inkább óvják a járgányt és így célba tudnak érni. És nem utolsó sorban el tudják juttatni az adományainkat a rászorulóknak.

A Toyota egyébként attól eltekintve, hogy nem elég gyors, nagyon jól teljesít. Eddig csak két defekttel kellett megbirkózniuk, ezen kívül semmilyen technikai probléma nem akadályozta az útjukat. A csapat tagjai egészségügyi szempontból is jól vannak, bár a neheze még most következik. Már a tegnapi napon is áthaladtak olyan területeken, ahol szívszorító látványt nyújtott a lakosság helyzete. Itt akkora a szegénység, hogy amint megálltak, az autót egyből megrohamozták a helyiek és élelmet kéregettek. Ezeken a vidékeken nagyobb a fertőzés veszély is.

A csapat mai célja Nouakchott ami Mauritánia fővárosa. Itt csatlakoznak a túrások mezőnyéhez és velük mennek tovább Kiffa felé, ahol csütörtök reggeltől szállnak újra versenybe.