Helyi idő szerint fél tízkor sikerült beszélni a csapattal. Marokkóban róják a kilométereket, nagyon hideg van, és elég erős szél fúj. Ennyit sikerült megértenem a hangfoszlányokból, mert nagyon szakadozott a vonal.

Sajnos a műholdas telefonjukról valamiért nem kapjuk meg a GPS koordinátákat, ezért nem tudjuk aktualizálni a térképet. Remélem holnap sikerül kideríteni mi az oka.

Kiegészítésképen még annyit sikerült megtudnunk a ma (szerda) reggeli telefonbeszélgetésben, hogy tegnap a csapat átkelt az Atlasz hegységen. Estére beértek a táborba. Az út majdnem végig aszfaltos volt, csak az utolsó szakaszán találkoztak homokkal. Mielőtt megint megszakadt a vonal, még annyit mondtak, hogy nagyon szép tájakon autóznak.

További hír, hogy talán sikerült másik megoldást találni a GPS koordináták küldésére. Majd kiderül, hogy fog működni.

És IGEN!!! Működik a rendszer. Úgy látszik nem egyszerű technológia a műholdas távközlés. :-) A saját T-mobilos telefonjainkra egyszerűen nem jön el semmilyen SMS. De megoldottuk a kérdést a Thuraya egyik online szolgáltatásával. Szóval ezentúl egészen friss koordináták fognak megjelenni az oldalon.